Waterdicht of waterafstotend, wat heb ik nodig?

U wilt uiteraard geen natte en koude voeten, maar welke uitvoering heeft u nodig; waterdicht of waterafstotend?

Het verschil tussen waterafstotend en waterdicht is dat bij een HDry schoen een waterdichte en een ademende sok in de schoen is verwerkt. Die waterdichte sok zorgt ervoor dat de voeten droog blijven en er geen water door de schoen komt. Het leer aan de buitenkant blijft altijd een tijdje nat, zowel bij waterdicht als waterafstotend. Hieronder een korte uitleg over deze techniek.

Met waterafstotende schoenen of laarzen kun je maximaal 60 minuten in water staan of door nat gras lopen. Als dit langer is dan 60 minuten heb je een waterdichte en ademende schoen of laars nodig. Waterafstotend is in principe geschikt om in de regen te werken en door nat gras te lopen als u bijvoorbeeld de hond gaat uitlaten.

We merken soms bij onze klanten dat als deze een keuze hebben gemaakt voor waterafstotend, ze toch natte voeten gaan krijgen. Dan lopen ze meer in een natte omgeving als ze dachten. Dit betekend dat ze beter een waterdichte en ademende werkschoen- of laars hadden kunnen kopen. Dus ben je er niet zeker van, dan adviseren wij waterdichte schoenen of laarzen met HDry.

Het is normaal dat een schoen of laars de volgende dag nog nat kan zijn aan de buitenkant. De schoenen of laarzen bijvoorbeeld onder de kachel zetten, of er kranten in doen is zeer schadelijk voor de schoen of laars en word afgeraden. Dit zorgt er namelijk voor dat het leer wordt uitgeput.

Als er veelvuldig door water wordt gelopen is het aangeraden om de schoen of laars goed te onderhouden met herstellende olie van BAMA. Dit omdat het leer op den duur kan gaan beschadigen als het constant nat wordt.

Google-Beoordeling
4.6
Gebaseerd op 17 recensies
js_loader