Waterdichte werkschoenen met HDry

Sixton Peak heet een vernieuwde techniek: HDry!

HDry is een technologie voor het waterbestendig maken van werkschoenen. Dankzij een uniek lamineringsproces wordt het zeer fijne HDry membraan gelijkmatig aangebracht tegen de binnenkant van het buitenmateriaal. Elk punt waar water in de schoenen of laarzen binnen zou

kunnen dringen wordt perfect gedicht. Het grote voordeel van deze technologie, ten opzichte van het traditionele “sok-membraan”, is dat water nu niet binnen kan dringen tussen het buitenmateriaal en het membraan.

Wat is HDry?

Sixton Peak maakt gebruik van HDry bij de productie van waterproof werkschoenen. Andere merken werken vaak met het traditionele bootie systeem. Dit systeem heeft echter als nadeel dat het water zijn weg kan vinden tussen de upper en de voering, waar het zich vervolgens verzamelt. Het resultaat? Voeten die koud aanvoelen en een toegenomen gewicht van de schoen.

Bovendien zal de droogtijd van de schoen toenemen en zal hij in sommige gevallen geen tijd krijgen om helemaal te drogen. Hierdoor is de schoen in deze periode niet bruikbaar en weinig comfortabel. Het HDry systeem biedt de oplossing voor deze problemen. Het membraan is aangebracht op de binnenkant van de upper. Hierdoor wordt de toevoer van water direct afgesloten, de voering van de veiligheidsschoenen niet aangetast en blijft de ruimte rond de voeten droog.

Bekijk alle Sixton Peak waterdichte schoenen!
Google-Beoordeling
4.6
Gebaseerd op 17 recensies
js_loader